Skip to content

Nordstrandischmoor vs Windesheim

december 27, 2011

Gezien in de NRC Next (In beeld) van vrijdag 23 december 2011. Het zit er allemaal in: diagonalen, de gulden snede, een mooi lijnspel en stopkracht. En de foto komt ook nog eens van een van onze schiereilanden. Eigenlijk is het een eiland van onze oosterburen, maar goed. Het blijft een Fries schiereiland.

Hij moet nog een stukje, deze bewoner van het Friese eiland Nordstrandischmoor. Het waddeneiland boven de noordkust van Duitsland is met het vasteland verbonden via een spoorweg van 3,8 kilometer. Aan twee kerstbomen heeft de man op de lorry waarschijnlijk wel genoeg, want hij deelt het eiland slechts met zeventien andere mensen. Nordstrandischmoor is onderdeel van de Halligen, een tiental eilandjes in de Duitse Waddenzee die niet worden beschermd door dijken. Bij vloed lopen de eilandjes onder en daardoor is er een bijzondere flora en fauna ontstaan. Op de kwelders vindt veeteelt plaats en de eilanders leven van het toerisme.

Jammer dat ik dit weer tegenkom in onze krant. Het enige wat ontbreekt, is het wijzende vingertje. Gemiste kans Frans Paalman.

Ik blijf er bij zeggen dat de fotoredacteur een sturende taak heeft: hij/zij moet ervoor zorgen dat een fotograaf niet met zulk werk terugkomt van een (haast?)klus… En anders moet het maar opnieuw!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: