Skip to content

De krant is net een ziekenhuis

december 5, 2011

‘Journalisten moeten gewoon hun werk doen.’ Zomaar een opmerking uit het broodjesoverleg van maandagmorgen 5 december. De link met een chirurg werd gelegd. Die doet ook gewoon zijn werk en laat z’n emoties thuis. Op zich niet eens zo’n gekke vergelijking, die met een ziekenhuis. Maar welk ziekenhuis bestaat nu uit louter chirurgen? Stel: iemands (halve) been moet worden geamputeerd. Heerlijk idee te wetetn dat er chirurgen zijn die dat op uiterst professionele manier kunnen bewerkstelligen. Maar dan? Je bent (een deel van) je been ineens kwijt. Hoe nu verder?

Gelukkig heeft een ziekenhuis – naast chirurgen – ook mensen in dienst die het revalidatieproces in gang zetten. Voor het begeleiden en behandelen van mensen die problemen ervaren rondom een beperking of ziekte, kent het ziekenhuis (medisch) maatschappelijk werkers. En ik kan het weten. Mijn vrouw is zo’n maatschappelijk werker…

Er is meer nodig dan feiten (in ziekenhuistermen het lichaam) alleen. Minstens zo belangrijk zijn achtergrond (sociale omgang) en emoties (psyche) van de patiënt. Maar goed dus dat er op de redactie niet alleen maar chirurgen zitten!

Nog even dit. Dag Sinterklaasje. Daahag, daahag, daahag, daahag Zwarte Piet…

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: