Skip to content

Tweede Kamerstoel

november 23, 2011

Mag dit nu wel of mag dit niet? Dat is op vrijdag 18 november 2011 de hamvraag hier ter redactie. Omdat uitgerekend deze dag is uitgekozen voor een bedrijfsuitje door het kantoor van Pi de Bruijn, konden we het niet navragen. De Bruijn, architect van de nieuwbouw Tweede Kamer en ontwerper van de blauwe zetel, richtte samen met Frits van Dongen, Carel Weeber en Jan Dirk Peereboom Voller de Architekten Cie. op, waaraan hij sinds 1988 als partner verbonden is.

Op de vraag hoe het zit met het beeldrecht van de zetel, laat directiesecretaresse Birgit Klimke ons (namens Pi de Bruijn) het volgende weten:

Inmiddels is met de Tweede Kamer overeenstemming t.a.v. de te volgen procedure voor het gebruik van beeldmateriaal van de Tweede Kamerstoel.

Het standpunt van de Kamer is daarbij als volgt:

“De Tweede Kamer wil vanuit de positie als onafhankelijk orgaan niet geassocieerd worden met derden via advertenties, reclames, mailings of andere wervende uitingen. De opnamen die in de gebouwen mogen worden gemaakt, kunnen dan ook alleen ten behoeve van parlementaire verslaglegging worden gebruikt.”

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: