Skip to content

’Moet dat nou, dat lijk op de mat?’

oktober 27, 2011

Hoe een overleden dominosteen de gemoederen kan blijven bezighouden: op Villamedia staat een interessant stuk van Ronald Frisart, plaatsvervangend chef Eerste Katern van de centrale redactie van de HDC-kranten, over de bloederige (voorpagina)foto van Kaddafi. Hij zegt daarin onder andere het volgende.

We hebben geleerd van voorgaande gelegenheden. Platen die volgens ons de toets der kritiek konden doorstaan, stuitten bij te veel lezers op weerstand. Collega’s die zeiden dat het ’s avonds op de televisie ook te zien was geweest, kregen van onze lezers ongelijk. We leerden dat bewegend beeld heel anders aankomt dan stilstaand beeld. Stilstaand beeld – foto’s in een krant dus – hakt er dieper in. We hebben dat in onze oren geknoopt.

En tegelijkertijd.

Tot mijn stomme verbazing zag ik de volgende ochtend wat collega’s bij andere kranten hadden gedaan. Zelfs het meestal zo ingetogen Trouw had de volgens mij te erge plaat naast het ontbijtbordje van zijn abonnees laten belanden. Gek genoeg was sensatiekrant de Telegraaf zich wel bewust van de risico’s. Dat dagblad plaatste weliswaar de gruwelfoto, maar klein, en zette er een hoofdplaat van feestende Libiërs naast.

Voor de geïnteresseerde is hier het hele stuk te vinden.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: