Skip to content

Overdrukken simuleren

oktober 11, 2011

Voorkomen is beter dan genezen. Grote woorden, van een niet zo wijs man. Want had ik hier acht op geslagen, dan zat ik nu niet met een slijmbeursontsteking (schouder) opgescheept. Niet dat dit er echt toe doet, maar ik zocht een leuke inleiding voor dit schrijven. Over dus, tot de orde van de ehm… blog!

Wie is het niet eens overkomen? Witte tekst die verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of complete aanwijskaders – wit welteverstaan – die door Hans Klok onder handen lijken te zijn genomen. Je kent het venster (of palet, zo je wilt) Kenmerken vast nog wel. Dat ding met die vinkjes voor vulling (of lijn) overdrukken. Dat telkens weer uitgelegd moet worden. Gewoonweg omdat het niet uit te leggen valt. Tenminste, als je niets of nauwelijks iets van het drukprocedé weet.

Het is dus te voorkomen, die verdwenen kunst. Gewoon in Illustrator. Vanuit het menu Afdrukken nog wel! Bij Geavanceerd vind je ‘Opties voor overdruk en transparantie-afvlakker’. Bij Overdrukken (zie bovenstaand voorbeeld) kies je dan voor Simuleren.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: