Spring naar inhoud

Getint glas

juli 27, 2010

Iets te vaak gebeurt het dat ramen uit bijvoorbeeld auto’s worden gesneden. Alsof ze zijn ingegooid. Of de glazen van een bril zijn eruit gestufft. Mooi dummy montuurtje dat dan over blijft. Maar wees niet gevreesd. Ook daarvoor heb ik een oplossing!

Stel: je hebt een leuk boodschappenkarretje (A) gekocht. Daarvan heb je mooie studiokiekjes laten maken. Alleen ben je niet zo blij met het eindresultaat van die foto’s. Weg dus met die achtergrond!

Jammer genoeg worden de ramen meestal ofwel niet, ofwel helemaal vrijstaand (B) gemaakt. Resultaat ziet er in beide gevallen niet uit natuurlijk…

Door eerst de ramen te selecteren en deze dan weg te gummen met een niet volledig ingestelde dekking (van de gum), laat je nog een gedeelte van de achtergrond (C) intact. Meestal moet je verschillende dekkingen ‘testen’ voordat je het gewenste resultaat krijgt. Het is daarom vooral in dit soort gevallen handig om een laagmasker te gebruiken. Daarnaast sla ik de selectie van de ramen – al dan niet als pad – meestal eerst even op.

Et voilà!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: