Spring naar inhoud

Het palet Weergave

juli 22, 2010

Eindelijk is Illustrator eens aan de beurt… En meteen raak ik al in de war. Ik ben op zoek naar het palet Vorm (Vormgeving in CS4), maar dat kent Adobe Help Center niet. Lekker handig als je iets uit wilt leggen… Blijkt het ding Weergave genoemd te worden. Te vinden onder de naam ‘Vorm’. In het menu Venster. Náást het menu Weergave. Logisch. Toch?

Doet er ook allemaal niet toe! Het paletje op zich is geweldig. Je kunt er onder andere kenmerken van paden terugvinden. Bijvoorbeeld: je hebt een slagschaduw toegekend aan een pad en wilt deze – achteraf – wijzigen. Dat kan met dit palet. Mits je een effect en geen filter hebt gebruikt trouwens. Tevens kun je meerdere lijnen (streken) toekennen aan hetzelfde pad. Handig als je een weg moet tekenen.

Wanneer een item in het palet Weergave aanvullende kenmerken heeft, verschijnt een driehoekje links van de itemnaam. Vullingen en streken worden vermeld in hun stapelvolgorde. De volgorde van boven naar beneden komt overeen met de volgorde van voor naar achter in de illustratie.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: